Nytt år, nya utmaningar, nya mål, men ren och nykter skall jag förbli.

Nu var det ett tag sen, har varit myyyycket nu, mitt jobb har flyttat till nya lokaler och givetvis så frågades det om någon var villig att hjälpa till med flytten, och utan att egentligen veta så tackade jag ja. Det har varit en tung period och då menar jag inte psykiskt, beroendet utan tung i kilo och gram. Fyyy fan vad grejjor det har flyttats, tunga som as de flesta bänkar, skrivbord, you name it. Men det har varit en jävligt rolig tid, vi har varit 5 inkluderat mej som hållit på kvällar och helger med detta, som sagt en hel del fritid har gott åt, men det har det varit värt på nått sätt, många roliga stunder, många skratt.
När den gamla lokalen var rensad så var det någon som kom med den brillianta idén om att en inomhustävling med kubb skulle vara en perfekt avslutning på den gamla siten. Jag var väl egentligen inte så sugen att vara med då kubb inte tillhör mitt största favorit spel (spel över huvud taget är inte min grej), ni som känner mej vet ;).
I allafall så blev det bestämt att JAG skulle va med i ett lag.
Jag protesterade lågmält för någonstans inne i mej så tycker jag ju sånt här e roligt, det blir lite som att stå på scen, vara i centrum, ja allt det där ni vet. Problemet var ju dock att jag SUGER på kubb big time.
Jag har spelat det några gånger och det med att träffa en pinne lång där borta med en annan liten jävla pinne som dessutom är rund nääää. men sagt och gjort vi ställde upp jag och Ida i ett lag, jag tror vi var 4-5 lag, jag vet it vad som hände, men både Ida och jag hade jävligt bra skill i det här med kubb. Som någon inneboende kunskap hur man kasstar en rund pinne 10 meter bort och krossar alla dom andra lagen. Med andra ord så var det inte frågan om tur, det kan de inte varit, vi dominerade ju hela turneringen och slutade som vinnande lag efter en tät jämn match, visst ere så man säger, Nä skit i det, Vi vann fear and square, skåpade ut dom andra så det bara sjög om det. Ida och jag ägde hela turneringen. Vinnsten var en julskinka färdigkokt (som var slut 1 ½ vecka innan jul) samt en rubbe (ni som inte jobbat där jag jobbar eller ni som gör det men inte varit där så länge förstår inte innebörden av Rubbe) Men för mej och dom som varit med från början så är Rubbe en symbol för något verkligt extra vad gäller gemenskap och förtroende inom ett arbete, Rubbe rules kort och gott.
17 december så var det 6 månader sen jag sist drack eller tog andra droger, det har givetvis varit en tuff period men med sjukt mycket sidovinster som stärker en och man förstår verkligen vad fördelen med att vara nykter och ren betyder.
Det sista kan man tycka är en självklar het, men så är det inte. hur många människor super sej inte full varje helg för att slippa den där ständiga klumpen i magen, alla vet att nästa dag är den 10 fallt större, men jag får i allafall slippa den för några timmar och någonstans där har man förlikat sig med det.
Jag dömmer ingen, absolut inte, alla har sina egna demoner och annat som dom måste kämpa med i medvind och i motvind och alla har sina egna metoder att fightas med dom, ingen rätt och ingen fel, vi väljer själv hur vi är rustade och hur vi vill fightas.
Jag nämnde om sidovinster och den största sidovinsten som jag har fått är att jag fått ALLA mina barn tillbaka, dom vill prata med mej, dom anförtror mej saker , kommer och vill ha råd i både det ena och det andra, vilket för mej är väldigt nytt. helt underbart att kunna finnas där och kunna ge råd och märka att dom lyssnar och uppskattar det.
Jag har även den förmånen att mina yngsta barns mamma och hennes nuvarande man är två av mina närmaste bekanta och vi har i nuläget ganska många timmars prat bakom oss. En underbar kännsla, inget bråk ingen bitterhet, vi har lagt allt sånt bakom oss.
Kom och tänka på en sak när jag sitter här och skriver, och det är hur viktigt det är att leva IDAG, imorrn har inte hänt än och igår är redan förbi. Vet inte vilken filosof som först kom med detta, men han hade då jävligt rätt i allafall.
Nog om det, nu har jag 3 dagars semester och det känns skönt, och givetvis så är jag vaken kl 5,30 och är pigg som en lärk jävel, fast spela roll, jag är ledig och gjör som jag vill med min tid.
Med goda förutsättningar för att det här ska bli en bra dag så tar jag nu mitt te och ska sätta mej och läsa This is gonna hurt av Nikki Sixx som för övrigt såg jag just har vunnit ett bok pris, ser fram emot denna läsning.
Ha en bra dag
//Crazze

RSS 2.0